2016. feb 10.

Az ARANY-ról.... !

írta: Cs.Cs.Ismerős
Az ARANY-ról.... !

Mitől az ami ...... mikortól és ki által ismerjük ......

-

Mit is tudunk az aranyról?

Az általános műveltség része, a periódusos rendszerben elfoglalt helyének/tulajdonságainak ismerete. Továbbá a ritkaságának köszönhető, érték-őrző/-mérő szerepe, ... illetve a vagyonfelhalmozás és dísztárgyként történő misztifikálása. De jobbára, a hatalom jelképe is egyben.

u363p886t1d2502f12dt20110920154315.jpg

De hogyan is alakult ki, hogyan jött létre az első gramm arany?

Na ez az a pont ahol mindenki elhasal !
Ugyanis az arany, nem olyan gyakori és egyben sűrűn előforduló, nagy mennyiségben könnyen fellelhető nemes fém, amit egy-egy kapavágás alkalmával, simán kiforgatunk a kertünk végéből.
Illetve a tisztítása és finomítása is igényel, némi-nemű ismereteket, a kémia, illetve/vagy az öntészet területéről.
Ebből a kiindulási alap-gondolatból próbáltam rájönni, hogy az első ember aki az arannyal találkozott, .... miért nem állt le a további rögök, vagy jobbára az arany por keresésével?
Mert először is, ..... az értékes mivoltának felfedezéséhez, több kellet, mint néhány gramm.
Ráadásul a begyűjtésének nehézsége és körülményessége, nem teszi élet szerűvé, a véletlenek egybe-esését.
Továbbá, ..... az arany mosás és bányászás közepette, az alapvető életviteli/élelmezési problémák megoldása, szinte kivitelezhetetlen feladat..... Vagyis kell egy háttér, ami/aki finanszírozza, ezt az akkoriban még értelmetlen hobbit.
/mert ugyebár, amíg az arany nem tölti be a kultikus szerepet, addig csak hobbinak minősül a keresése./058_how_to_pan_for_gold_01.jpg                                                                       kézi Arany mosó 
-
Már pedig kell valami/valaki, ami/aki az aranyat misztifikálja. Mert hát az első emberi közösségek, nem a nemes fém díszek viselésére szakosodtak. Viszont minden fejlettebb kultúrában találkozunk azzal a szokással, hogy az ISTEN-eknek, arany áldozatot mutatnak be.
Vagyis az elődeink istenei, igényt tartottak az arany áldozatra. Mi több, meg is követelték.(!)
Ebből ki-indulva, teljesen logikus, hogy az őseink, már ismerték/tudták az aranyat, finomítani, ötvözni, formázni és önteni is.
-
És ekkor leeset a kavics. A megértés/rálátás kavicsa.
-
76127067-9334-46e9-a536-cd14a1ae3e61-a33814.jpgArany bánya -újkori-
-
Az alap természetemből fakadó széleskörű érdeklődés és az ágas-bogas kutakodás végeredményeként, a következő megállapításra jutottam:
A föld bármely homo-sapiens életközösségének, közös tulajdonsága -földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül-, hogy az Isten-e(-ik), igényt tartanak az arany áldozat bemutatására.
Vagyis az isteneknek szükségük van a ritka földfémre és azt a hozzáférhetőségének nehézsége okán, nem maguk, ..... hanem a kezdetleges közösségben élő, de már értelmes (emberi)faj motiválásával teremtik elő.
Maga a motiváció is kézen-fogható, ugyanis minden Isten, valamiféle tudást ad, az általa kiválasztott egyedeknek/népcsoportoknak. Pontosabban, ..... segítő kezet nyújt a tovább fejlődés irányának megfelelően. A kezdetek-kezdetén, mezőgazdasági és állattenyésztési ismereteket nyújt. Segít az alfabetikus és numerikus rendszerek létrejöttében/kialakulásában. Majd a későbbiekben már hadászati, és hatalmi stratégiákban is jártassá teszi a népcsoportokat.
Mind ezt, ....... úgy, hogy saját maga/intentidás-i mivolta rejtve marad, a föld lakói előtt.
Bármilyen hihetetlen is, .... az Isteneink, vagyis a vélt isteneink, egy csomó, ..... nagy nehézséggel járó, bonyolult-munkákat bíztak ránk, a vallás álcája mögött. Hogy a saját ritka föld-fém szükségleteiket kielégítsék. 
Mindezt úgy, hogy nekik ne kelljen felfedni a létezésüket. Mert akkor nem szolgálnánk tovább, az elnyomó idegenfaj érdekeit.
Bármikor simán fellázadnánk, ... s az összefogásunkkal szembe, .... tehetetlenek lenének.(!!!!)
-
Természetesen tisztába vagyok a fenti sorok nehezen emészthető mivoltával.
Éppen ezért nem is várom el, hogy azonnal felfogja bármely olvasó.(!)
De a gondolati tespedésből egy kicsit, kimozdulva, .... bárki számára nyilvánvaló és egyértelmű bizonyítékok kerülnek a felszínre, ... a könyvtárak nyilvános orgánumait forgatva.
Aki nem veszi a fáradtságot, az pedig ne lázadjon a sorsa ellen.
                                                                                                 
                                                 Cs.Cs.I.s-mer-Ős
Szólj hozzá

élet gondolat isten fejlődés arany képzelgés gondolkodók UFO Gyökereink Földön-kívüliek Talány-ok arany-ékszer arany mosás