2016. feb 27.

JÓ és/vagy ROSSZ ..... helyzet, esemény, ember

írta: Cs.Cs.Ismerős
JÓ és/vagy ROSSZ ..... helyzet, esemény, ember

Mi határozza meg, hogy melyik/milyen?

Már itt, az első sorban leszögezem, hogy politikai, vallási és egyéb körülmények, kizárva.

Minden ember ..... csak egy EMBER!
A születés és annak helyszíne is, független motívum, a jó/rossz megítélésében. Bár a kiindulási alapok, sokban befolyásolják az egyik, vagy másik megélését.
Illetve a váltakozásuk, periódikus ciklusát.
-
Szinte mindenki JÓ-l érzi magát a saját bőrében és gondolatvilágában, mert ha nem így lenne, akkor változtatna rajta.
Pontosabban a saját gondolatvilága az, amiben otthonosan mozog és számára az a JÓ.
Minden más, ami a megélt gondolat világával nem egyeztethető össze, az pedig a ROSSZ. Még akkor is, ha adott esetben a saját tudatlansága/butasága fosztja meg a helyesebb/előnyösebb gondolkodás mód alkalmazásától. Itt természetesen nem csak a közösen élt világunk, hanem az egyén, belső/egyéni gondolati világa is értendő ez alatt.
Vagyis!
Elkerülhetetlenül, ......... igaza van mindenkinek, .... minden esetben.
Egész pontosan, mindenki-mindenkor a saját gondolatvilága szerinti igazságot képviseli.
És ez az igazság, már ... a gondolat teremtő erejének tudható be.images_2.jpg
                                                              Gondolatok cikáznak 
-
A jó és rossz párharca, saját gondolati és lelki világunk, illetve tudatunk ítélkezése, az adott eseménysor megélésekor.
És ugyebár, ha a fenti mondat/gondolat nem azonos a te gondolati és lelki világoddal, akkor simán rossz-nak/helytelennek nevezhető. Ugyanis te, nem így gondolkodsz e téma felől.
Vagy adott esetben, teljesen helytállónak gondolod.
És mint már írtam is, ... teljességgel igazad van a saját gondolat világod szerint.
Ugyan ekkor, ha te nem tudsz valaminek a létezéséről, az nem jelenti azt, hogy az nem is létezik.
Azt viszont jelenheti, hogy alap információk hiányában, messzemenő következtetéseket vonsz le, az általad ismeretlen, vagy csak részben ismert területről.
Vagy egyes esetekben, ... teljesen közömbösen viszonyulsz hozzá.
Bármely fent említett csoportbeli helyed, .... persze ROSSZ a világ egy részének és JÓ, az azonos hiátusokkal élő sors társaidnak. Mert hát a közösséget erősíted. Mind ezt, persze ismeretlenül is.
Természetesen a gondolat közösséged támogatásával, a másik, ellen véleményű közösség is, ugyan olyan mértékben erősödik, a már megélt saját gondolat világában.
Ami persze ugyan ezzel a kettősséggel bír.
..... na de lépjünk tovább....
-
A gondolat teremtő ereje
Bár mennyire hihetetlennek tűnik is, jelen létező világunk minden élőlénye, hatással van a másik élőlényre. Nem csak fizikai hatásokra gondolok, hanem a finomabb rezgésű hatásokra is. Már a tudományos világ is, bizonyítottan-méri az agyunk elektromos impulzusait. Sőt, megjeleníteni is tudja ..... és még sok mást is. (de erről majd máskor)
Az orvos tudomány területén pedig már, a hétköznapi gyógyászat részeként alkalmazzák.
És ekkor jön a gondolat teremtő ereje képbe.
Ugyanis, minden kimondott szó mögött, egy agyi-hullám/gondolat kell, hogy megjelenjen. Mert hiszen, arról nem tudsz nyilatkozni/szavakba-önteni semmit, .... a miről nincs tudomásod. 
Pontosabban, ... fogalmad sincs róla. (magyar-nyelv kifejező készségének, ékes bizonyítéka)
Már pedig ha kommunikálsz, hangot adsz a gondolataidnak, akkor teremtesz is.
Méghozzá, egy saját világot. A saját világodat!
Ugyanis, minden kimondott és mások által hallott szó, azonnal teremtett, egy újabb aspektust.
-
Ha egy ismerősödnek, vagy esetleg többnek egy azon időben ecsetelsz egy helyzetet, ami JÓ, vagy ROSSZ kimenetelű a TE világodban. .... Akkor az Ő világukban is megjelenik ez az esemény, méghozzá az általad vázolt (jó vagy rossz)módon.
-
Na persze innentől kezdve, függetlenítve van tőled az adott esemény. Ellenben valamennyi mások által élt világ, -az egyének saját világa- magába fogadja az új impulzust és ettől a pillanattól kezdve, a részévé is válik.
Így ha legközelebb szóba kerül a személyed. Akkor az általad indított, impulzus is aktiválódik, ... adott esetben újra el is hangzik.
Ami persze már kismértékben torzulhat is. (a szélsőségektől tekintsünk most el
És ekkor egy újabb világ, vagy világok részesévé válsz.
Csak hogy!
Ha JÓ dolgokról tettél említést. Akkor azok a más világok is a JÓ gondolattal telítettek. Ha netán ROSSZ dolgokról szóltál, akkor a ROSSZ gondolattal telítődtek.
Már pedig minden esetben, -veled kapcsolatosan- ezek a gondolatok sugárzódnak ki részükről a világba.
Ahonnan persze hozzád térnek vissza, mert TE rád gondolnak a kimondott szavak/gondolatok közben. (telepáti a hétköznapi neve)
És ugyebár, a saját világodban már jelenlévő gondolatok/érzelmek, ekkor külső megerősítésre találnak. Vagyis generálódik az általad indított gondolat. Növekszik, fejlődik és szóról-szóra erősödik.
-
Miután egy-két ismerősödnek, ecseteled, hogy milyen JÓ/ROSSZ az egészségi állapotod. A szavaid hatása képen, Ők is ezt a motívumot sugározzák és kommunikálják a világnak, rólad. Amire csak TE lehetsz a vevő(készülék), mert rólad szól.
Így hát, egyre jobban/rosszabbul fogod magad érezni. Amikek az okát, másban/másokban fogod keresni. Pedig te indítod útjára a gondolat sort.
-
Majd annak rendje és módja szerint be is tölti a sorsát/szerepét.
gondolat_sor.JPG
                                               ...... A kiinduló gondolat,  vissza hatása ......
-
Na már most, minden gondolat és kimondott szavad teremtése, első sorban a lelki világodban összpontosul.
Ami teljesen a sajátod, .... sőt ........ számodra nélkülözhetetlen részed. Amiben csak az a ROSSZ/JÓ, hogy TE vele együtt élsz. Pontosabban benne élsz.
-
Lelki világunk
Teljesen mindegy, hogy hiszel-e benne, vagy sem. Egy biztos, hogy van egy belső világunk, melyet a magyar nyelv a lelki világunk-nak hív.
Mikor egy bűnt elkövetőről szólunk. Akkor sokszor kimondásra kerül, hogy  ...... Milyen lehet ennek, a lelki világa.(?) ..... természetesen negatív fenn hanggal.
És ekkor megérkeztünk, ..... a saját belső világunk kapujához.
A kapun betekintve, minden tapasztalásunk, olvasmányunk, baráti beszélgetésünk, élményünk .... nyomait felfedezhetjük. Sőt tanulmányaink, hobbink, szórakozásunk, építő és romboló hatásai is nyomon-követhetőek.
Ez az a hely amit, mi magunk formálunk és meg is élünk.
Minden JÓ-nak és ROSSZ-nak a melegágya. A kis titok szobáink, félelmeink, vágyaink netovábbja.
Ebből a belső világból, félelmeiből, vágyaiból, kényszereiből szemléljük a kinti(való) világot. És nap-mint nap próbálunk számunkra elfogadható életet élni.
Már pedig, ..... ha a gondolat teremtő erejének és szavaink súlyának mivoltával, nem vagyunk tisztába. Akkor ez a hely, egy rémisztően idegen helyé is változhat a számunkra. Ellenben, ha kordában tartjuk, mind a gondolatunk mind pedig a szánk, .... akkor egy tündérkertet varázsolhatunk a minden napjainktól történő visszahúzódásunk helyszínéül. 
Ezen a JÓ helyen, nem létezhet a ROSSZ, .... mert esélye sincs gyökeret-verni az elménkbe, ha a gondolataink és kimondott szavaink tiszták. Vagyis mentesek az ítélkezéstől.(!)  
Minek okán, a világi megnyilvánulásunk, semmi negatív gondolatot nem enged szabadjára, így a vissza csatoló/ható gondolatok sem tudnak kártékonyak lenni.
Ennek következtében, a nem is tudunk a rosszra gondolni, amiből persze az ellen-tétje a JÓ táplálkozik.
-
Na már most, a fentiekből következik, hogy a magunkról történő képzelgésünk/gondolkodás módunk, a belső lelki világunk által, ... elindít egy teremtési folyamatot, amely  elvárásunknak megfelelően nyilvánul meg a mindenki által élt/létező világban.
Vagyis, ... a JÓ-t és a ROSSZ-at, ... magunkban létrehozva és azt onnan kisugározva, ki mondva, .... meg is teremtjük.
MAGUNK-nak.(!!!)
Természetesen, ezzel a teremtési cselekvésükkel párhuzamosan, elindítunk egy védelmi projektet is, hogy minden rossz miatt, mást/másokat hibáztathassunk. Illetve a jó hatások megélésekor, a saját fennköltségünket bizonyíthassuk.
letoltes.jpg
                                                  gondolat áramlatunk, ... saját magunk körül
-
Minden minket ért hatás, kivált egy érzelmi reakciót. Mely a gondolat világunkban elindítja  a fizikai megteremtődését. Vagy saját magunknak teremtünk, vagy másoknak segítünk teremteni.
Biztosak csak abban lehetünk, hogy minden kimondott szónak súlya van, .. teremtő ereje.
Egyedül, ... az Ön mérséklet szabhat gátat, a külső benyomások, ...... belső világi tombolásának.
Vigyázz a szavaidra/szavaiddal!!! ......... Mert megéled.(!)
                                                                                                         Cs.Cs.I.s-mer-Ős
Szólj hozzá

élet gondolat agy rossz fejlődés titok hatás ok képzelgés gondolkodók okozat Értelem Talány-ok