2016. már 24.

IKAROSZ(Ikarusz)-Legenda

írta: Cs.Cs.Ismerős
IKAROSZ(Ikarusz)-Legenda

Inkább egy üzenet a múltból .........

-
Vajon hogyan üzennél a jövőnek, ha látod/láttad a jelen kor(-unk) pusztulását?
-
A modern eszközeink, ..... egyikével sem lenne esélyed. Ez bizton állítható.
Meglehetősen értelmesnek kell lenni a fenti feladathoz, .... ugyanis a felismerés, hogy mi az az időkapszula, amit az utókor megért, ...... nagy kihívás elé állít.
Szerintem, ... regékkel, mondákkal, mesékkel van esélyed/esélyünk.(!)
És az elődeink, ... megoldották!!!
Miként is pedig a múltunk/elődeink, rengeteg üzenetet hagyott/hagytak ránk. 
-
Az egyik fen maradt példa:   Ikarosz legendája
Gyermekként érkezett apjával Kréta szigetére. Ikarosz apjával együtt akart elszökni Knósszoszból. Mindketten tollakból és viaszból készített szárnyakat készítettek maguknak, amivel megpróbáltak elrepülni. Sikerült is a levegőbe emelkedniük. Mielőtt azonban még felszálltak volna, apja megmondta fiának, se túl alacsonyan ne repüljön, mert elragadják a hullámok, se túl magasan, mert a Nap megolvaszthatja a viaszt. Apja szavát egy ideig megtartotta, de a magasság megigézte, megszegte az ígéretét, s egyre magasabbra repült. A Nap így megolvasztotta a viaszt, a tollak leváltak, Ikarosz a tengerben lelte halálát. Apja a parton leszállva gyászolta meg, s átkozta találmányát.
Ikarosz holttestét Dolikhé szigetén vetette partra a tenger. Héraklész talált rá és tisztességgel eltemette. A szigetet azótaIkariának nevezik.
                                          Forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Ikarosz

maxresdefault.jpg                                .......... a repülés ára .......

 -
És akkor nézzük/olvassuk újra a legendát/mítoszt.(!)
De a modern kor szemével/tudásával.
-
Valamikor réges-régen. ... Élt egy technikailag fejlett civilizáció, mely rendelkezett a repüléshez szükséges  tudomány, minden ismeretével.
Ismerték a föld légkörének réteges szerkezetét és tisztába voltak, azok fizikai tulajdonságaival is.
Képesek voltak az akkori, ... kontinensek közötti távolságokat, repülőgépeik segítségével áthidalni. És a repülés, légköri veszélyeinek kiküszöbölésére, .. volt/létezett megoldásuk.
Tudták, hogy 10.000 m(10 Km) alatt, a légpára tartalom miatti események(viharok) elragadhatják a repülésre alkalmas szerkezeteiket .... illetve a magas légköri 60-80.000 m(60-80 Km) feletti tartomány hő hatásai, megolvaszthatják a repülő alkalmatosságaik, fém alkatrészeit ... is. 
-
És akkor az üzenet
Mi, a felelősség teljes múltatok, ..... üzenjük, hogy:
Vigyázzatok a repülés iránti vágyatok kielégítésével, ugyanis a légkör alsóbb tartományaiban található vízpára molekulák, oly-sebes viharzónák kialakulásához vezethetnek, melyek veszélyeztetik a repülés biztonságát.
Továbbá a magas légköri zónában található, a földet körülvevő hőburok, kimondottan  veszélyes, a repülés technikai eszközeitekre.
Így ennek tudatában, ... illetve ha a tanácsainkat szemelőt tartjátok, akkor a 10-50.000 m-es tartományban, nagy biztonsággal használhatjátok a repülésre alkalmas szerkezeiteket. 
-
Továbbá! .... Mi már tudjuk és ép ezért, így utólagosan, .... átkozzuk a repülés tudományát és az arra alkalmas szerkezeteinket.
Ugyanis tapasztalataink szerint, sok-sok felesleges halált és bánatot okoztak számunkra, ... az emberiség számára.
Ami persze, jobbára az ember társaink csillapíthatatlan vágyainak és felelőtlenségének tudható be. 
-
Az üzenet, jelenkori értelmezése ..... tapasztalatainkkal egybe fűzve
Észre kell vennünk, hogy a múlt üzenete, repüléstechnikai tényeket tartalmaz.
Teljesen jól világít rá az alsó-légköri körülményekre, illetve pontos, kézen-fogható bemutatást nyújt/ad, a magas légköri nehézségekről.
Bár az üzenet egyszerű nyelvezettel meséli el, a repülés iránt érdeklődő számára, hogy a légköri viszonyok tekintetében/esetében, mivel is találja szembe magát.
De teljesen pontos képet nyújt/ad a szakemberek számár.
ocean30m.gif
           ..... 200 km felett, már gyakori az 1.000 C-fokos hőmérséklet ....
-
Példának okáért, a Sarki fény is 3-4.000 C-fokon jön létre, ... bár nagy szórást mutatnak a "pontos" hőmérsékleti adatok. Annyi viszont teljesen biztos, hogy egy, a földet teljesen beborító /körülvevő,, égi kohó lebeg felettünk, .... ami sterilizáló védelmi rendszerként működik.
Vagyis a világűr -mikróba- szemétjét, még a földre érkezés előtt, csírátlanítja.
sarki_feny.jpg
                          ..... sarki fény ...... a Termoszférában képződik .....
-
Na már most
Jelen civilizációnk, csak közel száz éve szerzet tudomást erről a közel 800 km-es föld-védelmi rendszerről.
Viszont az Ikarosz legenda, jóval több mint 2.000 éves.
-
Pontosan tisztába vagyok vele, hogy a kétkedők, fergeteges leleményességről tesznek tanubizonyságot, a kétségeik védelmében.
Viszont a civilizációnk, ... vagy bármely más civilizáció, nem a kételkedők kétségei, magyarázatai és bagatellizálásai mentén fejlődnek/fejlődtek. Hanem a rugalmas gondolkodásra képes, nyitott elmék, ... meglátása-belátása-rálátása és a múlt megértésének/transzformálásának képességének mentén.
-
                                                             Cs.Cs.I.s-mer-Ős
Szólj hozzá

jövő élet olvasás repülés segítség kezdet verseny gondolat föld agy legenda fejlődés titok múlt hatás ok új élet jelen elme sarki fény légkör gondolkodók okozat élőhely Értelem Gyökereink Talány-ok termoszféra