2016. jún 27.

MIÉRT VAGY HARAGOS .....

írta: Cs.Cs.Ismerős
MIÉRT VAGY HARAGOS .....

Nagyon sok minden átértékeléséhez, ezt kell elsősorban megérteni

A "Harag" : A sérelemként megélt hatás,                                                                                      ellen reakciója.                               (Cs.Csaba)

Amilyen egyszerű a definíciója, olyan nehéz megérteni!

Minden negatív érzés/érzelem, ... egy kis haraggal kezdődik.                                 Teljesen mindegy, hogy a haragot megélő személy, milyen értelmi képességekkel bír.  Az adott pillanatban megélt hatást kell, górcső alá venni. Hogyan és miért/miként váltja ki a hatását.(?)                                                   Azt azért tudni kell, hogy a harag és a félelem, ..... rossz tanácsadó. Az előbb említett érzelmek hatása alatt, csak helytelen és kártékony döntést tudunk generálni.

Ezenkívül, még azt is érdemes tudnunk, hogy a megélt hatás, .... ellenhatásának létrejöttéhez, az adott pillanatban, .... semmit sem kell tennünk. Egy, a múltunkból/neveltetésünkből fakadó spontán reakcióról van szó.  Ami ráadásul, a legkártékonyabb, ... számunkra is.

Csak egy megoldás létezik a spontán ránk törő reakció mérséklésére. Az pedig nem más, mint az Ön fegyelem. ...... Azonnal magunkba kell fordítanunk a figyelmünk. ..... Keresni, hogy most mit is és miért is sérelmezünk.                      Ha van alapja a sértésnek, a sérelemnek, akkor jogtalan minden indulat impulzusunk, ..... ha nincs alapja, akkor pedig feleslegesen vonjuk el figyelmünket és energiáinkat, az adott hatást kiváltó tényezőről. ...... Mert ugye, nem csak verbálisan sérthetnek érzelmeinkben.

Vagyis teljesen feleslegesen hagyjuk létre jönni a negatív érzelmeink, ..... minden esetben mi vagyunk a vesztesek.(!)

Kivétel csak az lehet, ha megtanulunk, .... Őszintén mosolyogni!  ......... Ha szereted magad, akkor semmilyen nehézséget nem fog okozni, a sérelmek, .... megfelelő kezelésének elsajátítása.

                                                     Cs.Cs.I.s-mer-Ős

Szólj hozzá

élet agy fejlődés ember minek manipuláció hatás vidámság harag elme érettség gondolkodók Értelem CIVILIZÁCIÓ