2016. jan 31.

Az Agy, mint gondolat adó-vevő .......

írta: Cs.Cs.Ismerős
Az Agy, mint gondolat adó-vevő .......

A "homo-szapiensz" agya is, egy több funkcióval megáldott, bio- és elektro-kémiai alközpont.

Természetesen ez, a jelenbéli-tudás és értelmi szintünkön, egy kicsit meredek és nehezen emészthető kijelentés. De vannak kézen-fogható jelei. A Schumann féle 7,83 Hz-s frekvencia, az agyunk működési frekvenciája. Nem mellékesen és egyben a föld nevű bolygónak is, ez az alap frekvenciája. Az viszont már nem annyira közismert, hogy az első, több-mint egy hétig az űrben tartózkodó űrhajósok elme állapota világított rá, a föld és emberi agy frekvenciális azonosságára.   Vagyis az űrben töltött több mint 4-5 nap káros következménye az lett, hogy az űrhajósok agya/memóriája törlődött. Ezen űrbaleset eredményeként, a Német származású W. O. Schumann fizikus, rá jött a probléma okára és megalkotott egy rezonátort, mely azóta az űrhajók és űrállomások, nélkülözhetetlen kelléke.

És ez a kis űr-baleset és megoldó képlete mutatott rá, az agyunk többfunkciós tulajdonságára is. Alap kérdés a filozófia, fizika és a biológiai tudományok szakértőinek. Hogy! ... Hogyan jön létre a gondolat, és tovább lépve, ..... Hogy hol?
Kézen-foghatóan mást vall, a Darwinista, a Vallási fanatikus és az Ateista. De, ha egy rádió amatőrt is bevennének a tudományos konzultációikba, ... akkor már rég nem lenne vita tárgya, az emberi agy és annak mibenléte.
Ugyan is az agyunk, egy rádió adó-vevő készülék is egyben.
Mindenki tudja, hogy az adó-vevő egységek szerves része egy antenna, mely nélkül, haszna vehetetlen a készülék. Már pedig az agyunk is, ..... működés képtelen a gerincvelő nélkül. 
agy_-szerkesztett-.JPG(Egy zsebrádió, kihúzott antennával, fejre állítva, .. tökéletesen szimbolizálja.)
-
Vagyis a gondolkodásért felelős központunk, önmaga, ...... egyben egy valamilyen központi tudathoz is kapcsolódó és folyamatosan információt cserélő, ..... világ adó-vevő, bio-elektro rádió is egyben.
Ennek a kis turpiszságának köszönhető, hogy némely emberek, empatikusan erősek, mások telepatikusan aktívak, míg sokan az intuícióik által érvényesülnek. Mindezt úgy, hogy nem is tudnak arról, hogy az agyuk milyen szerepet játszik a készségük/képességük kibontakozásában. Tapasztalni tapasztalják, hogy másként gondolkodnak mint az átlag, ...... de alapismeretek hiányába, nem tudják a valódi okát.
-
Hogy milyen jeleket fogunk az úgy nevezett "Kollektív tudatból"? 
Az a saját finom hangolásunktól függ. Minél elfogulatlanabb a vevő készülék bírtokosa(az egyén), illetve ha az általános műveltségnél valamelyest olvasottabb, akkor a hétköznapiaknál érdekesebb és a számára hasznosabb/előnyösebb gondolatai támadnak. Természetesen az agy generál saját gondolatokat is, melyek érzetekhez és érzelmekhez fűződnek. 
Pld. ... a harag, a félelem, a vágy, a képzelgés és még sorolhatnám.
De, magvas gondolatok, csak az igazán önállóan gondolkodni képes emberek fejéből pattannak ki. A finom hangolást pedig, mindenki saját maga hajtja végre, ..... semmilyen (külső) segéd-eszköz nem pótolhatja a művelődés/olvasottság hiányát.
Hiú ábránd a képzelgést azonosítani, a gondolkodással.(!)
-
Most írhatnék, egy komolyabb 300-400 oldalas litániát is, az agy mibenlétéről. De több hátránya lenne, mint előnye. Ugyanis Te/Ön mint olvasó, készen kapnál valamit, ami nem segítene a gondolkodás módod helyes, egyben finom hangolásának megoldásában.
Ha gondolod, akkor gondolkodj el a fenti sorok értelmén.
ÉS, légy üdvözölve a gondolkodók "baráti" körében.

                                                                                                              Cs.Cs.I.s-mer-Ős

Szólj hozzá

gondolat agy képzelgés gondolkodók adó-vevő bio-rádió