2016. aug 11.

MODERN TÁRSADALOM ....... egy valóban élhetőbb

írta: Cs.Cs.Ismerős
MODERN TÁRSADALOM ....... egy valóban élhetőbb

Minden kezdet .... a megértéssel kezdődik

bolcsek_elvei2.JPG
A világ minden tájáról, folyamatosan azt halljuk, hogy a Demokratikus állam forma, .... elvárt szükséglet, egy jóléti társadalom megalapozásához/megéléséhez.
-
Ja. ..... Így van.
De, ki várja el? .... És miért?
-
Na itt akadtam el, ... én is.
Ugyanis érdemleges és valóban előre mutató választ, .... senkitől sem kaptam.
Pedig 30 éves koromig, olvasta, kérdeztem, olvastam és megint kérdeztem, .... és így tovább. A demokrácia előnyeit és hibáit, ... mindenki felsorolta és érthetően szemléltette is.
De, a kérdésemre, ...... Hogy ki várja el, hogy benne éljünk.
Na az erre kapott/hallott válaszok, .... sokrétű és színes zagyvaságnak nevezhetőek.
-
Platón ...... -Az Állam, ... címet viselő mű- leirata, egy valós, államigazgatási evolúciót mutat be, ... az értő/gondolkodó olvasó számára.
Cicero ...... egy a mai/jelenlegi világunkban, illetve valamivel korábban is, a tökéletesen érthető és kivitelezhető, mindent átfogó államigazgatási útmutatót tár elénk -Az Állam ...... címet viselő művében- okulás képpen.
Arisztotelész ....... igen komoly szándéktól vezérelve, leírja -Az athéni Állam ...... című- művében, hogy szerinte mit, mikor és hogy miért kell figyelembe venni.
-
De rajtuk kívül ..... érdemes megemlékezni, a jelenkori gondolkodókról, Hegel - Feuerbach, Marx - Engels munkásságáról és eszméiről is. Bár az utóbbi urak gondolatai és azok értelme, ...... lényegesen torzítva, kifordítva, ... kerültek be a köztudatba.
-
A demokrácia előnye, egyben a hibája/hátránya is.
Mert ugye a demokráciában a többség dönt. .... Na de a ha a többség tudatlan, akkor simán dönthet rosszul is.
Példaként, sokszor olvastam, hallottam. .... Hogy ha a többség, holnap úgy dönt, ... hogy vannak boszorkányok. .... Akkor holnaptól, vannak boszorkányok.(!)
-
Már pedig a többség, jobbára csak arról dönt, hogy a választásokat követően, ki legyen a kizsákmányolója.
Ugyanis a választások, csak erre jók.(!)
Teljesen mindegy, hogy az aktuális állam-vezetőt, milyen közjogi méltóságként kell megszólítani. Ugyanis a Király, Diktátor, Miniszter elnök, de akár Csörgő-sipkás udvari félkegyelmű megnevezés is, ... mindössze egy  olyan személyt takar, aki a dolgozói/munkás réteg, érték előállítói tevékenységéről, .... lefölözi/beszedi a sápot/adót az állam részére, majd azt vissza forgatja, .... az állam és az állam-polgárok javára.
Ami persze jórészben mese.
-
Na de ennyit a hátra pillantgatásból.
Nézzünk előre, ...... egy szebb jövő felé.
-
A tovább lépés/fejlődés, nem lehetőség, ... hanem kényszer. A jövő, ... stabilan közelít.
Az új társadalmi rendszer születése elkezdődött, ....... már érezhetően a vajúdási időszakot éljük.
Egy merőbben más és a jelenlegitől sok-sok mindenben eltérő, új világ megszületésének lehetünk tanúi és részben, szenvedő alanyai.
Mint mindig, .... a régi, elavult dolgok elhagyása és átalakítása, ...... az idősebb generációk képviselőit viseli meg a legjobban. Az új, éppen születőben lévő változásokat, ŐK már nem értik és nem is élvezhetik.
-
Ismert közhely, hogy a "fiataloké a jövő". De ez, ... ez idáig, csak egy elcsépelt szófordulat volt.
Mostantól, .... mától! 
Ez a realitás!
-
A jövő nemzedékének, kutya kötelessége, egy felelősség teljesebb életvitel kialakítása. Bár, a múlt nemzedékein csiszolódott szokások, ........ nehezen söpörhetőek félre.
Ráadásul, .... a fiatalokat nem úgy neveltük/neveljük, hogy egy valóban felelős gondolkodási mintát vegyenek alapul. Ugyanis mi, .... az elődeik, ...... nem e szerint élünk.
-
A ma embere, ... csak elvárásokat fogalmaz meg.
Valaki, találja fel azt, amire szükségem van. Valaki, létesítsen üzemeket, gyárakat, hogy dolgozhassak. Valaki, gyártson/készítsen, élvezhető és szórakoztató Tv/rádió/mozi/szabadtéri műsorokat. Valaki, vezesse/irányítsa jól az államot, ahol élek. Valaki, garantálja, hogy a havi béremből jól éljek. Vaklaki vigyázzon a köz-biztonságomra. Valaki, ........ tegyen bármit, ..... csak az a lényeg, hogy az nekem jó legyen.
Ráadásul, .... szerintem/nekem jó!
-
Vagyis az előbbi valaki, ..... GONDOLKODJON, ......... tervezzen, cselekedjen ........ és ÉN csak élvezhessem a gondtalan létet.
584598_podvodnyiy-mir_ryibki_korallovyiy-rif_okean_3744x3744_www_gde-fon_com.jpg
                .......... élni akarunk, ...... mint hal a vízben ......
-
Már pedig az élet, ...... egy kicsivel összetettebb, mint sem azt gondolnánk.
Pont mint egy korall-sziget. (kár, hogy kevesen értik)
-
Szinte kivétel nélkül, mindenki háborog, .... hogy kizsákmányolják.(!)
És a neheztelése, igen-igen csak haragos, ha a kizsákmányoló/munka-adói rétegre gondol.
Ellenben, ..... amint módja és lehetősége adódik rá.
A kizsákmányolt rétegből felemelkedve, mint vállalkozó/munka-adó, ... úgyszintén, ugyan arra az útra lép, ... mint az általa, addig megvetett réteg képviselői.
Azonnal a kizsákmányolói tábort erősíti.
Vagyis a tisztességes bánásmódot és megélhetéshez szükséges anyagi javakat, ... mindaddig erőteljesen elvárja, amíg az érték-előállítói csoport tagja.
Viszont a felemelkedését követően, ..... komoly amnéziában kezd el szenvedni.
Ráadásul, ..... az esetek jó-részében megfigyelhető, hogy a vágyott hatalmi és anyagi javak, .... szélsőségesebb kizsákmányolóvá teszik az addig kizsákmányoltat.
Ugyanis, ...... saját magából kiindulva szemléli az őt eltartó munkásokat/érték teremtő dolgozókat.
-
folyt. köv.
                                                 Cs.Cs.I.s-mer-Ős
Szólj hozzá

jövő közösség élet reform képviselő fejlődés ember képviselet hatalom hatás ok munkás arány új élet jelen cél arányok elme vezető légkör kizsákmányoló okozat új rend Pénz Értelem CIVILIZÁCIÓ